Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığı’nın şehir dışına taşınması durumunda disneyland veya film platolarına dönüştürülmesi planlanıyor.
Arazisi 3 milyon metrekare genişliğindeki Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığı’nın şehir dışına taşınması geçtiğimiz aylarda gündeme gelmiş ancak hem Genelkurmay Başkanlığı hem de Milli Savunma Bakanlığı bu teklifi kabul etmemişti. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında askeri birliklerin şehir dışına taşınması gündem gelirken, Bolu kent merkezinde bulunan Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığı’nın taşınması tekrar gündeme geldi. Tugay Komutanlığı Gerede ve Dörtdivan ilçeleri arasındaki bir bölgeye taşınması düşünülmüştü. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, konuyu Milli Savunma Bakanlığına taşımış ancak teklif hem bakanlık hemde Genelkurmay Başkanlığı tarafından olumsuz karşılanmıştı.
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığı’nın şehir dışına taşınması durumunda bu bölgenin hem eğlence hem de havaalanı olarak kullanılabileceğini ifade ederek, “Geçmişte tugayın taşınması için talebimiz olmuştu ancak kabul görmemişti. Şimdi askeri birliklerin tekrar taşınması gündeme geldi. Bu gölge çok geniş ve ağaçlık bir alan. Burada disneyland türü eğlence merkezi veya film platolarının olduğu bir alana da dönüşebilir. Burada insanlar çocuklarıyla 24 saat eğlenme fırsatı yakalayabilir. Bizim amacımız Bolu’yu turizm kenti haline getirmek” dedi.
(İHA)