Yurt genelinde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlar hız kesmeden sürüyor.
Muş’ta terör operasyonu kapsamında gözaltına alınan Malazgirt Belediyesi BDP’li Eş Başkanları Halis Coşkun ve Memnune Söylemez ile BDP İlçe Başkan Vekili Maşallah Burhanlı Muş adliyesinde sorgularının ardından tutuklama istemiyle Malazgirt adliyesine sevk edildi. Burada sorgulanan Eş Başkanlar, ifadelerinin ardından ‘terör örgütüne üye olmak, ihaleye fesat karıştırmak, terör örgütüne finansman sağlamak suçlarından tutuklandı. Tutuklu sanıklar Muş E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.
Emniyet güçleri Malazgirt Belediyesi önünde geniş güvenlik önlemleri aldı. Belediyeye giriş ve çıkışlar ise kontrollü bir şekilde sağlandı.

KIŞANAK HAKKINDAKİ İDDİANAME TAMAM
Tutuklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak hakkında hazırlanan iddianame de tamamlandı. Mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede, Kışanak’ın 230 yıla kadar hapsi istendi. Kışanak, hakkındaki soruşturma çerçevesinde 25 Ekim’de Ankara’dan geldiği Diyarbakır Havalimanı’nda gözaltına alınmış ve aynı saatlerde evinde gözaltına alınan Eş başkan Fırat Anlı ile birlikte 30 Ekim2de sevk edildikleri mahkemede tutuklanmıştı.
İçişleri Bakanlığı, Kışanak ve Anlı’nın tutuklanmasının ardından belediyeye kayyum olarak Ankara Etimesgut ilçe kaymakamı Cumali Atilla’yı atamıştı.

HAKKARİ
Hakkari ise el yapımı bomba yapımında kullanılan 50’şer kilogramlık 40 çuval İran menşeli gübre ele geçirildi, ayrıca bomba yüklü bir aracın da imha edildi.

14 PKK’LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Öte yandan Tunceli, Diyarbakır ve Şırnak devam eden terör operasyonlarında toplam 14 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi.

BİNGÖL
Bingöl’ün Kiğı ilçesinde ise komandolarca gerçekleştirilen operasyonda bölücü terör örgütü üyelerince kullanılan 6 mevzi ile 23 sığınak bulundu. Yapılan aramalarda iki el yapımı patlayıcı düzeneği, patlayıcı yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi.
(İHA)