BOLU (AA) - Bolu'da, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca ormanlara yerleştirilen fotokapanlarla kaçak avcılar tespit edilerek, cezai işlem uygulanacak.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürü Erdem Karaağaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğa koruma ve milli parklar olarak, Bolu'da kaçak avcılıkla mücadele konusunda av koruma ekiplerinin çalıştığını belirterek, koruma kontrol sistemini 24 saat üzerinden yürüttüklerini ifade etti.

Yedigöller bölgesinde yaban hayatı geliştirme sahaları bulunduğunu aktaran Karacağaç, "O bölge kaçak avcılara karşı korunmakta. Bölgede av yapan kaçak avcıların tespiti için fotokapanlar yerleştirildi. Özellikle avcıların geçebileceği alanlarda bulunan ağaçlara gizlendi. Kaçak avcı geçtiği esnada fotokapanlar çekecek ve biz de fotoğrafları alacağız. Daha sonra avcının kimliğini tespit ederek işlem yapacağız." diye konuştu.

- Kaçak avcılara sosyal medya takibi

Karaağaç, fotokapanlarla ilgili uyarı tabelalarının da bölgeye konulduğunu dile getirerek, uygulamanın kaçak avcılıkta caydırıcı olacağını düşündüklerini söyledi.

Fotokapanların yaban hayatı koruma ve geliştirme sahalarında da kullanılabileceğini dile getiren Karaağaç, sosyal medya üzerinden de takibinin yapıldığını belirterek, "Bu konuyla ilgili genel müdürlükte ve bölge müdürlüklerinde birimler var. Bunların takiplerini yapıyoruz. Avcılar yaptıkları kaçak avı sosyal medyadan paylaşıyor. Paylaşımları belirleyen ekiplerimiz oradan kaçak avcının ismini tespit ederek, nerede, hangi ilde olursa olsun gerekli bilgileri oradaki birimlere göndererek cezai işlemin uygulanmasını sağlıyor." sözlerine yer verdi.