BOLU (AA) - Bolu'nun Çaygökpınar Köyü sakinleri, yollarının genişletilmesi ve düzenlenmesi taleplerinin yerine getirilmediğini ileri sürerek, bölgedeki taş ocağına giden yolu ulaşıma kapattı.

Alınan bilgiye göre, köy sakinlerinin yetkililerden, kendilerinin, Bolu Belediyesi ile İl Özel İdaresi ve özel şirketlerin kullandığı 2,8 kilometre uzunluğundaki yolun genişletilmesi talebinde bulunduğu belirtildi.

Yoldan geçen kum yüklü kamyonlar nedeniyle ulaşım sağlamakta zorluk çektiğini ileri süren köylüler, taleplerinin uzun zamandır yerine gelmediğini, yollarının genişletilip iyileştirilmediği gerekçesiyle kum kamyonlarının önünü kesti.

Taş ocağına giden yolda seyreden kamyonların önüne dikilerek, yolu kesen yaklaşık 100 köylü, ağır tonajlı kamyonların geçtiği yolda, geniş ve derin çukurların oluşması sonucu ulaşımı güçlükle sağladıklarını, zaman zaman kamyonlar nedeniyle seyir halindeyken yoldan çıkarak tarlaya girmek zorunda kaldıklarını ifade etti.

Çaygökpınar Köyü Muhtarı Ziya Turan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, mevcut taş ocağının yanına bir yenisinin daha yapılma kararı alındığını söyledi.

Muhtar Turan, "Bugün konuyla ilgili toplantımız vardı. Köylülerimiz de yol yapılmadan yeni taş ocağının açılmamasını ve eskisinin de kullanılmamasını istiyor. Ben muhtar olalı 3 sene oldu. Her gün gidiyoruz hep yapacağız diyorlar ama yapmıyorlar." dedi.

Köy yolunun çok kötü durumda olduğunu vurgulayan Turan, "Halk şu anda sabredemiyor. 'Biz yolu kapatacağız. Yetkililer köy yolumuzun yapılması konusunda söz verdiğinde açacağız' diyorlar. Beni de suçluyorlar. Sen bu işle ilgilenmiyorsun diyorlar. Benim verdiğim dilekçeler İl Özel İdaresinde mevcut. Bize, 'Yolunuza başlıyoruz, en kısa zamanda yapılacak' deseler dağılırız. Amacımız bu yolun yapılması." diye konuştu.

Araçlarının kum kamyonları nedeniyle yolda seyredemediğini dile getiren köy sakinlerinden Hayriye Öztürk ise, "Canımız da malımız da tehlikede. Vallahi billahi ben bölgedeki bütün köyleri toplarım. Bu yol yapılmadan buraya yeni ocak kuramazlar." dedi.

Köy sakinleri, herhangi bir yetkilinin yanlarına gelerek, yollarının yapılacağına dair söz verene kadar eylemlerini devam ettireceğini ifade etti.