BOLU (AA) - Çaygökpınar Köyü sakinleri tarafından, yollarının genişletilmesi ve düzenlenmesi talebinin yerine getirilmediği ileri sürülerek kapatılan yol belediye başkan yardımcısının köylülerle görüşmesi sonucu ulaşıma açıldı.

Köy sakinlerinin, belediye ile İl Özel İdaresi ve özel şirketlerin kullandığı taş ocağı yolunu kapatığı bilgisini alan belediye başkan yardımcısı Ekrem Çetinkaya, Fen İşleri Müdürü Necmi Arman ile birlikte olay yerine geldi.

Burada, yolu ulaşıma kapatan köylülerle görüşen Çetinkaya, 15 Temmuz tarihinde yaşanan askeri darbe girişimi nedeniyle iş makinelerini Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığı ile İl Jandarma Komutanlığının önüne çekmek zorunda kaldıklarını bu nedenle işlerinin yavaşladığını belirtti.

OHAL kararı alınması ile birlikte iş makinelerini bölgeden çektiklerini anlatan Çetinkaya, bundan sonraki süreçte yol yapım ve onarım çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Çetinkaya, ilerleyen günlerde yapılacak olan iş planlaması ile birlikte Çaygökpınar köyünün yolunun da yapımına başlanacağını dile getirerek, Ağustos ayının başından itibaren iş makinelerinin söz konusu yolda çalışmaya başlayacağı sözünü verdi.

Köy sakinleri, Çetinkaya'nın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.