BOLU (AA) - Bolu'da, Hocalı Soykırımı kurbanları anısına yaptırılan "Azerbaycan-Karabağ Parkı" Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva'nın da katılacağı törenle açılacak.

Bolu Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, belediye tarafından Borazanlar Mahallesi'nde 2 bin 600 metrekarelik alana inşa edilen "Azerbaycan-Karabağ Parkı" için 22 Şubat 2017 Çarşamba günü saat 17.00’de açılış töreni düzenleneceği bildirildi.

Park açılışına Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva ile Azerbaycan'dan gelecek bir heyettin de katılacağı belirtildi.

Karabağ Parkı'nda Dağlık Karabağ'ın simgesi olan "Har-ı Bülbül" çiçeğinin heykelinin de yer alacağının ifade edildiği açıklamada şunlara yer verildi:

"Azerbaycanlı heykeltıraş Akif Asgarov tarafından yapılarak Türkiye’ye gönderilen 4 metre yüksekliğinde ve 3 metre genişliğindeki 'Har-ı bülbül' heykeli kısa süre içerisinde parka yerleştirilecek."

Açıklamada ayrıca, Azerbaycan Milletvekili Paşayeva'nın aynı gün saat 14.00'de düzenlenecek olan "Karadağ Meselesi ve Hocalı Soykırımı" konulu konferansa katılarak, imza gününde Bolulularla bir araya geleceği kaydedildi.