BARTIN (AA) - YALÇIN ÇELEN - Bartın'da iki köpek ve iki kedi yavrusunun dostluğu görenlerin ilgisini çekiyor.

Ulus ilçesine bağlı Kumluca beldesi Zafer köyü Değirmenyanı Mahallesi'nde yaşayan Azime Bayraktar'ın köpeği, nisan ayında yedi yavru doğurdu. Yavrulardan ikisi bir süre sonra öldü.

Köpeklerin annesi, yavrularını terk etti. Elinde kalan beş yavrudan üçünü sahiplendiren Bayraktar'ın hayvanlarını beslediği ahıra, bir süre önce bir kedi üç yavrusunu getirdi. Ahırda yavrularını büyütmeye devam eden anne kedi, bir otomobilin çarpması sonucu öldü.

Azime Bayraktar, köpek ve kedi yavrularına bir arada bakmaya başladı. Kedi yavrularından biri bir süre sonra öldü. İki kedi ve iki köpek yavrusunu beslemeye devam eden yaşlı kadın, yavrulara "boncuk" ismini verdi.

Yavruların bakımını üstlenen Bayraktar, onları sahip olduğu ineğin sütüyle besliyor. Yaklaşık 6 aylık olan kedi ve köpek yavruları, beraber yatıyor, besleniyor ve uyuyor. Yavrular, zamanın çoğunu beraber geçiriyor, birbirleri ile oyun oynuyor.

- "Elimden geldiği kadar besliyorum"

Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köpek ve kedi yavrularına bakmaktan büyük bir zevk aldığını söyledi.

Bayraktar, "İneğimi sağıyor ve onlara taze süt veriyorum. Kedi yavrularının annesine bir araç çarptı. Köpeklerin annesi de bir gece gitti, bir daha dönmedi. Bunlar garip kalınca birbiriyle dost oldular. Aynı insan gibi kucaklaştılar. Kedi yavruları köpekleri emmeye çalışıyor. Elimden geldiği kadar besliyorum." dedi.

Ne kadar beslemeye çalışsa da yavruların birbirlerini emmeye çalıştığını aktaran Bayraktar, "Birbiriyle çok güzel oyun oynuyorlar, çok güzel anlaşıyorlar. Kedi, köpeği görünce normalde kaçması lazım. Bunlar birbiriyle oynuyor, yemek yiyorlar ve yatıyorlar. Birbirlerine anne baba gibi görünüyorlar. Bunları gören herkes duygulanıyor. Bunlara en çok süt ile ekmek veriyorum. Bakmaya devam edeceğim. İstiyorlar ama vermeyeceğim çünkü torunlarım çok seviyor." diye konuştu.

Bayraktar, onlarla her şeyini paylaşmaya çalıştığını, kendisine de arkadaş olduklarını dile getirdi.