ARTVİN (AA) - Borçka Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce ramazan dolayısıyla gıda denetimlerinin sıklaştırıldığı bildirildi.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatih Cineviz, yaptığı yazılı açıklamada, ramazan öncesi, tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetimlere hız verildiğini belirtti.

Özellikle fırın, pastane ve unlu mamuller üretimi yapan iş yerlerine öncelik verilerek tüm gıda işletmelerinde denetimlerin artırıldığına dikkati çeken Cineviz, "Halkımızın güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak için gıda kontrol görevlilerimiz denetimlerini sürdürmektedir. Yıl boyunca rutin olarak devam eden denetimlerimiz, yaklaşan ramazan dolayısıyla sıklaştırılmıştır." ifadesini kullandı.

Cineviz, denetimlerde gıda maddelerinin muhteviyatı, işletmelerin kayıt ve onay belgeleri, fiziki ortamları, asgari teknik ve hijyenik şartlara uygunluklarının kontrolünün yapıldığını kaydederek, ayrıca işletme sahipleri ve çalışanlarının, gıda güvenliği ve personel hijyeni konularında bilgilendirildiğini belirtti.

Denetimlerde hijyenin yanı sıra özellikle ramazanda tüketimi artan tatlı ürünlerinde kullanılan yağlar başta olmak üzere kızartmalarda kullanılan yağların yerinde tespit edilerek gerekli işlemlerin yapıldığını ifade eden Ceneviz, şunları kaydetti:

"Ayrıca soğuk zincirin korunması gereken ürünlerde işletmelerin soğuk zinciri koruyup korumadıkları teknik cihazlarla anında tespit edilmekte ve sonuçlara göre gerekli işlemler yapılmaktadır. Gıda hareketliliğinin arttığı ramazan ayı boyunca vatandaşlarımızın karşılaştıkları sorunları Alo Gıda 174 hattını arayarak bildirmeleri, denetimlerimizin etkinliğini artıracaktır. Eksiklik tespit edilen işletmelere gerekli cezai işlemler uygulanacaktır."