TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediyesi bünyesinde, vatandaşların belediye hizmetlerinden daha rahat faydalanması amacıyla başlatılan bordo-mavi masa uygulamasına vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, 1 Şubat 2011'den itibaren hizmet vermeye başlayan bordo-mavi masaya yaklaşık dört yılda 54 bin 962 kişinin dilekçeyle başvuruda bulunduğu belirtildi.

Başvuruda bulunanlardan 43 bin 381'inin işlemlerinin tamamlandığı, 11 bin 585 vatandaşın dilekçelerinin değerlendirildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yaklaşık dört yıl içerisinde en çok başvuru İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığına yapıldı. İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığına 25 bin 625 vatandaş başvuruda bulunurken 10 bin 769 başvuru ile Zabıta Müdürlüğü ikinci sırayı aldı. Belediyeye gelen vatandaşlar bordo mavi masa sayesinde başvurularını daha rahat halledebiliyor. Dilekçeyle başvuruları alınan vatandaşların istek, başvuru ve şikayetlerinin sonuçları, yapılan işlemlerden sonra bizzat görevli personel tarafından aranarak haber veriliyor. Böylece vatandaşlar belediyede saatlerce beklemekten kurtuluyor."