SİNOP (AA) - Boyabat Belediyesinin bu yıl 4'üncüsünü gerçekleştirdiği Mahalle İftarları programı başladı.

Boyabat Belediyesinin ramazan ayında son dört yıldır geleneksel hale getirdiği Mahalle İftarları programının bu yıl ilki Zincirlikuyu Mahallesi'nde, Boyabat Askerlik Şubesi önündeki anayola kurulan sofralarda yapıldı.

İftar saati öncesinde iftar alanını dolduran vatandaşlar, birlik ve beraberlik içerisinde aynı sofrada iftar açmanın mutluluğunu yaşadılar.

İftar öncesi vatandaşları selamlayan Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, bu yılki iftar sofralarının temasını "Gönlümüz bir soframız bir" olarak belirlediklerini ifade etti.

Kurulan sofraların kardeşlik göstergesi olduğunu kaydeden Çakıcı, şunları söyledi:

"Ümmet olmanın, birlik olmanın bir göstergesi. Şükürler olsun Rabbime bizleri onbir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif'e kavuşturdu. Bir önceki ramazanda aramızda olan ama bu ramazanda aramızda olamayan şehitlerimize, yakınlarımıza, dostlarımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Ülkemizin ve bütün dünya Müslümanlarının Ramazan-ı Şerif'i kutlu olsun, barış, huzur ve kardeşlik getirsin."

Hayırsever iş adamı Lütfi Aslan tarafından karşılanan iftar yemeği sonrasında Boyabat Belediyesi Kültür Müdürlüğünce ramazan eğlencesi düzenlendi.

Sinop Hayaller Tiyatrosu oyuncuları, ramazana özel olarak hazırlanan sahnede, meddah, orta oyunu, Hacivat ve Karagöz, Aşuk ile Maşuk, Nasreddin Hoca, palyaço ve ilizyon gösterileri yaptı ve çeşitli yarışmalar düzenlendi.

Boyabat Belediyesince ramazan ayı süresince 9 mahallede, Mahalle İftarları programı düzenlenecek.