Çanakkale’nin Bozcaada İlçesi’nde, bu yıl 3’üncüsü düzenlenen ‘Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali’ gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı.
Bozcaada’da, bu yıl 3’üncüsü düzenlenen ‘Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali’ İlçe Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı. Törene, Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, Festival Koordinatörü Ethem Özgüven, festival düzenleme komitesi üyeleri ve yönetmenler katıldı.
Törende konuşan Festival Yönetmeni Petra Holzer Özgüven, ekolojiyi ele alan belgesel festivalinin bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Yıl boyunca süren sıkı bir hazırlıktan sonra büyük bir mutluluk duyuyorum. Birçok yönetmenimiz adaya filmleriyle gelerek bizleri çok mutlu etti. Muhteşem bir ekip, bu festivalin sizler için özel bir deneyime dönüşmesi için çok çalışıyor” dedi.
Ada imkanları ile küçük gösterim salonlarında sınırlı bir bütçeyle festivalin gerçekleştirildiğini belirten Bozcaada Belediye Başkanı Yılmaz, “Küçük imkanlara rağmen büyük yürekli bir organizasyon ekibiyle festivalin beklentilerin çok üzerinde beğeni ve ilgi toplandı. Korunabilmiş doğası, tabiat güzellikleri ve yadsınamayacak kültürel altyapısıyla bu festival, Bozcaada’ya çok yakıştı" diye konuştu.
Konuşmaların ardından 60 ülkeden 300’ün üzerinde filmin katıldığı festivalde film gösterimlerine başlandı.
Festival, 16 Ekim pazar günü sona erecek.
(İHA)