Gaziantep’te kına gecesindeki bombalı saldırıda ölen 56 kişiden 48’inin defnedildiği Yeşilkent Mezarlığı’nı arife günü ziyaret edenlerin gözyaşları sel oldu, feryatları yürekleri dağladı.
Gaziantep’in Beybahçe Mahallesi’ndeki Nurettin Besna Akdoğan çiftinin kına gecesinde gerçekleştirilen canlı bombalı saldırıda 56 kişi ölmüş, 92 kişi de yaralanmıştı. Ölenlerden 4’ünün kimliği belirlenemezken, 4’ünün cenazesi ise Adıyaman, Siirt ve Van’a gönderilmişti. Aynı saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu 48 kişi ise Gaziantep’teki Yeşilkent Mezarlığı’na defnedilmişti. Patlamada ölenlerin yakınları, arife gününde mezarlığı ziyaret etti. Ölen 48 kişinin yan yana defin edildiği mezarlıkta ortaya çıkan tablo yürekleri dağladı. Mezarlardan yükselen Kürtçe feryatların birbirine karıştığı mezarda, gözyaşları ise sel oldu. Kimileri Kur’an-ı Kerim okuyup, dualar ederken, kimileri ise mezar toprağının üzerine su döktü.

Vali Yerlikaya ve Gül de ziyaret etti
Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Ak Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, polis müdürleri ve askeri komutanlarla birlikte mezarlığa geldi. Okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından Müftü Çelik’in yaptığı duaya, Vali Yerlikaya, Gül ve beraberindekiler, hep birlikte ‘amin’ dedi. Vali Yerlikaya ile yanındaki protokol, patlamada ölenlerin yakınlarına sabır diledi.
Öte yandan mezarlık çevresinde jandarma ekipleri tarafından geniş güvenlik tedbirleri alındı.
(İHA)