Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde dondurma çubuklarından maket cami ve evler inşa eden vatandaş, 15 Temmuz Demokrasi Sergisi’nde elde ettiği gelirini, şehit ailelerine bağışlama kararı aldı.
Kahramanmaraş’ta düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi Sergisi’nde, demokrasi şehitleri unutulmadı. Pazarcık Kaymakamlığı’nda devlet memuru olan Bülent Yıldıran, mesai saatleri dışında dondurma çubuklarından yaptığı maket evleri özel bir sergide görücüye çıkardı.
Vatandaşların beğenisine sunulan sergide 32 adet cami ile ev maketlerinden elde edilen gelir, 15 Temmuz demokrasi şehitleri kampanyasına bağışlanacak.
Pazarcık İlçe Kaymakamlığı binasının bahçesinde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi Sergisi, bir hafta süre ile açık kalacak.
Dondurma çubuklarını sanata dönüştüren maket ustası Bülent Yıldıran, “Bu 15 Temmuz’da yaşanan üzücü olaydan sonra düşündük ki bundan elde edeceğimiz gelirleri şehit düşen ve Kahramanmaraş çevresinde şehit olan tüm ailelerin yakınlarına bir nebze yardım olsun diye onlara bağışlamaya karar verdik. Sergimize demokrasi adını verdik. Şehitlerimizin ailelerine destek olması amacıyla 1 yıl içerisinde hazırladığım maketlerin satışından elde edilen gelir, şehitlerimizin ailelerine bağışlanacak. Toplam 32 tane eserimiz var, bu eserlerin her birinin fiyatları ayrı ayrı. Herkesi bu kampanyaya destek olmaya davet ediyorum” dedi.
(İHA)