KASTAMONU (AA) - Kastamonu'nun Hanönü ilçesindeki Çok Programlı Anadolu Lisesinden mezun olan tüm gençler, üniversiteye yerleşmenin sevinci yaşanıyor.

Hanönü Çok Programlı Anadolu Lisesi bu yıl büyük bir başarıya imza attı. Okulun son sınıfında okuyan 19 öğrencinin tamamı Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonucunda bir üniversiteye kaydolmaya hak kazandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Serkan Demirkıran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl üniversite sınavlarında yüzde 100 başarı sağladıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Dershanelerin kapatılması sonucu bakanlığımız emri ile destekleme ve yetiştirme kurslarını okullarımızda açtık. Hafta sonları ve akşamları öğrencilerimiz, velilerimizin de desteğiyle bu kurslara ücretsiz devam ettiler ve güzel bölümlere yerleştiler. Bu başarının oluşmasında emeği geçen ve özveriyle çalışan idareci ve öğretmenlerimize canı gönülden teşekkür eder, öğrencilerimize üniversite eğitimlerinde başarılar dilerim."

Hanönü Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Fatih Özbay da "Yerleştirme sonuçları bizi çok mutlu etti. Öğrencilerimiz yüksek puanlar alarak çok güzel ve geleceği olan programlara yerleşti. Mimarlık, mühendislik, öğretmenlik gibi yüksek puanlı bölümlerin kazanılması okulumuzun kalitesini bir kez daha gösterdi. Öğretmenlerimiz, koçluğunu yaptığı öğrencilerin tüm istek ve ihtiyaçlarını yakından takip ederek çözüm odaklı çalıştılar. Bu motivasyonla sınavlara hazırlanan öğrencilerimiz çok güzel sonuçlarla emeklerinin karşılığını aldılar." dedi.