Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Terör ve kasten öldürme gibi suçları kapsamayan düzenlemeden anne-babaya, eş ve çocuklara yönelik suç işleyenler de yararlanamayacak" dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Resmi Gazete’de yayımlanan 671 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yle Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun’a eklenen geçici maddeyle 1 Temmuz 2016 tarihine kadar işlenen suçlar nedeniyle mahkum veya mahkum olacaklara ilişkin yapılan düzenlemeyle ilgili sosyal medya hesabı Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu. Bakan Kaya, şunları kaydetti:
"Bugün yayınlanan KHK’da bazı mahkumlara yönelik denetimli serbestlik ve erken salıverme hükümleri yer aldı. Terör ve kasten öldürme gibi suçları kapsamayan düzenlemeden anne-babaya, eş ve çocuklara yönelik suç işleyenler de yararlanamayacak. Bununla birlikte cinsel dokunulmazlığa, özel hayata ve hayatın gizli alanına karşı işlenen suçlar da bu düzenleme dışında tutuldu. Ayrıca beden ve ruh bakımından kendini koruyamayacaklara (çocuk, yaşlı, engelli) yönelik işlenen suçlar denetimli serbestlik kapsamı dışında. Yani bu düzenlemede aile bireylerine, dezavantajlı kesimlere, cinsel dokunulmazlık ve özel hayata yönelik suçlar kapsam dışı bırakılmıştır. Tüm bu düzenleme 1 Temmuz 2016’dan önce işlenmiş suçları içermektedir."
(İHA)