ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yapımına yaklaşık 4 yıl önce başlanan Ordu Çevre Yolu Projesi'ne ilişkin, "Çevre yolu 1 ya da 2 yıla kalmadan yapmış olduğu yakıt tasarrufu ile kendini amorti etmiş olacak." dedi.

Yılmaz, beraberinde Karayolları 7. Bölge Müdürü Kenan Keskin ve Proje Müdürü Naci Asilkazancı ile Ordu Çevre Yolu inşaatında incelemelerde bulundu.

Toplam 21 kilometre uzunluğundaki yol güzergahını gezen Enver Yılmaz, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ordu Çevre Yolu Projesi'nin, Ordu-Giresun Havalimanı'ndan sonra kent için en prestijli proje olduğunu söyledi.

Çevre Yolu'nun ilk bölümünün Mart 2017'de hizmete gireceğini belirten Yılmaz, "Yaklaşık 10,5 kilometrelik alanın çok şükür ki tünel bölümlerinin tamamı bitmiş durumda ve asfaltlama aşamasına gelindi. İnşallah yılbaşı sonrası, ki bizim hedeflediğimiz takvim, arkadaşlarımızın bize verdiği süreç de o noktada, mart ayı itibarıyla ilk bölümünün tamamı hizmete açılacak." diye konuştu.

Enver Yılmaz, Ordu Çevre Yolu Projesi'nin, Karadeniz Sahil Yolu'na faydasının büyük olacağına dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biliyorsunuz, yaz döneminde günlük 100 binin üzerinde aracın geçtiği bir ildeyiz. Buraya giren araçlar en az sadece Altınordu ilçesinde yaklaşık 35-40 dakika normal trafikte kalıyorlar. 100 bin aracın 35-40 dakika trafikte kalması ve harcadığı yakıt dikkate alındığında, inanıyorum ki çevre yolu 1 yıl ya da 2 yıla kalmadan yapmış olduğu yakıt tasarrufu ile kendini amorti etmiş olacak. İkincisi Altınordu ilçesinde şehirde trafikten dolayı bir huzur yok. Artık şehir trafiği kontrol edilemiyor. O kadar çok araç sayısı yoğunlaştı ki araçlar yollara sığmıyor. O yüzden çevre yolu alternatif bir güzergah. Çevre Yolu Büyükşehir Ordu'nun hem gelişmişliğinin göstergesi hem de Büyükşehirin en büyük nimetlerinden bir tanesi. Dolayısıyla transit olarak gelip geçmenin rahatlığı olacağı gibi, şehir nüfusundaki rahatlık, kazaların azalması ve tasarruflar sağlayacak."

Dört gözle projenin hizmete girmesini beklediklerini de belirten Yılmaz, "Şu anda Samsun-Sarp arasında 584 kilometrelik alanın zaten bitmeyen 1-2 kilometrelik bölümünü konuşuyoruz. Karadeniz Sahil Yolu yüzde 97'ler seviyesinde. Bu alanlar bittiği zaman inşallah yüzde 100'ler seviyesinde gerçekleşmiş olur. Bitiş bizim için önemli olduğu kadar, karayolları, hükümetimiz ve bakanlığımız açısından da önemli. Dört gözle bekliyoruz." ifadelerini kullandı.