Bursa’da bir çöp ev sahibi, belediye ekiplerine, "Bunlar çöp değil. Hepsini kermesten aldım" diye tepki gösterdi. Evden 3 kamyon çöp çıkarıldı.
Yeşilova Mahallesi sakinlerinin çevreye yaydığı kötü koku sebebiyle şikayette bulunduğu adrese giden Osmangazi Belediyesi temizlik işleri ve zabıta ekipleri, içinde bir ailenin yaşadığı çöp evle karşılaştı. Yıllardır biriktirilen çöplerden dolayı kötü kokuların yayıldığı ve haşerelerin sardığı eve giren belediye ekipleri, üç odası, mutfağı ve bahçesi tamamen çöp dolu olan evi temizledi. Yatalak hasta olan 90 yaşındaki Halise Aydın ile kızı Rabiye (60), damadı Nusret (65) ve torunu Ahmet Altıkardeş’in (36) yaşadığı evden 3 kamyon dolusu çöp çıkartan ekipler, tamamen boşalttıkları evi ilaçlayarak dezenfekte etti. Ev sahibi Halise Aydın ve kızı Rabiye Altıkardeş, Osmangazi Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü.
Mahalle muhtarı Fahir Demir, Rabiye Altıkardeş’in atık toplayarak evde biriktirdiğini ifade ederek, "Yaklaşık 40 yıldır bu mahallede oturuyorlar. Aslında çok iyi insanlar, ancak Rabiye Altıkardeş sürekli çöpe atılan eşyaları toplayarak eve getiriyor. Yıllardır biriktirilen çöplerin yaydığı kötü koku ve evden çevreye yayılan haşereler mahalle sakinlerini çok rahatsız etmeye başladı. Biz de durumu Osmangazi Belediyesi’ne bildirdik. Belediye ekipleri evi temizleyerek ilaçladı. Osmangazi Belediyesi’ne ve Başkanımız Mustafa Dündar’a çok teşekkür ediyorum" dedi.

"ÇÖPLERLE YAŞAMAKTAN RAHATSIZLIK DUYMUYORUZ"
Çöp toplayarak evde biriktirdiği iddia edilen Rabiye Altıkardeş’in eşi Nusret Altıkardeş, evdeki eşyaların hiçbirini çöpten toplamadıklarını, tamamını kermesten satın aldıklarını iddia ederek, "Kayınvalidemin yatalak hasta olması sebebiyle evde yeterince temizlik yapamadık. Böcekler için ilaçlama yaptık, ancak böcekler üremeye devam etti. Evimizdeki eşyaların hiçbiri çöp değil, hepsini kermesten satın aldık" dedi.
Evde biriken çöplerle yaşamaktan dolayı herhangi bir rahatsızlık duymadıklarını kaydeden Nusret Altıkardeş, çöp dolu mutfağı göstererek, "Eşim burada çok güzel yemek yapıyor. Biz de afiyetle yiyoruz. Herhangi bir sıkıntımız yok” diye konuştu.
(İHA)