ORDU (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ordu-Sivas sınırında 6 teröristin öldürülmesine ilişkin, "Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı, operasyona katılan tüm askerlerimizi kutluyorum." dedi.

Torun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütünün ülkenin hiçbir yerinde barınamayacağı gibi Karadeniz'de de barınamayacağını belirterek, "Karadeniz geçmişte de bunu ispatlamıştı, bugün de bunu yeniden ispatladı. Bölge halkından destek olmadıktan sonra bu teröristlerin burada barınmaları mümkün değil, 6 teröristin öldürülmesiyle bu bir kez daha görülmüş oldu." ifadesini kullandı.

Teröristlerin bir süredir bölge halkını tedirgin ettiğini ve uzun süredir de güvenlik güçlerinin sıkı takipte olduğunu vurgulayan Torun, "Askerlerimiz gece gündüz demeden teröristlerin peşini bırakmamıştı. 6 teröristin öldürülmesiyle şehitlerimizin kanı yerde kalmadı, operasyona katılan tüm askerlerimizi kutluyorum." diye konuştu.

Ordu Garnizon Komutanı Albay Seda Sarıkaya'yı arayıp tebrik ettiğine bildiren Torun, şöyle devam etti:

"Teröristlerin öldürülmesiyle hem bizler hem de bölge halkı rahatladı. Ben inanıyorum ki önümüzdeki süreçte tüm ülkede bu anlamda bütün terörist unsurlar hak ettiği cezayı bulacaktır. Buna olan inancımız tamdır. Bu bir mesajdır. Terör örgütü Karadeniz'de tutunamayacağını anlamış oldu. Umarım herkes gerekli dersi almıştır."