SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın katılımıyla Vezirköprü'de muhtarlarla istişare toplantısı düzenlendi.

Belediye Kültür Merkezi'ndeki toplantıda, Vezirköprü Belediye Başkanı Sadık Edis’in ilçenin genel durumu hakkında verdiği bilginin ardından Yılmaz, muhtarlara seslendi.

Yılmaz, 30 Mart 2014 seçimlerinden bu yana Vezirköprü’ye yaptıkları harcamalara işaret ederek, "Vezirköprü’yü Büyükşehir Belediyesi sınırlarına aldığımız günden bu yana atık su kanallarına 12,5 milyon lira, içme suyuna ise 8,5 milyon lira para harcadık. İlçe belediyesi de 7 milyon lira harcadı. Biz bu ilçenin çehresini değiştirmeye kararlıyız. Şimdi kısa bir belgesel çekilsin ilçe ve mahallelerinde, aynı yerler bir de 4 yıl sonra çekilsin aradaki farkı göreceksiniz. Çalışmalarımızı kararlılıkla yürüteceğiz. Bu ilçenin çehresini değiştiremezsek tarih bizi affetmez” şeklinde konuştu.

"Bizler bu işleri yaparken elbette yoruluyoruz. Ancak işlerimizi yaparken de ibadet olarak kabul ediyoruz" diyen Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:

"İşlerimize hile, haram katmadan yürütmeliyiz. 'Bana yakın olan muhtar istedi' diye hatıra bir kamyon çakılı rastgele dökersen, ilk yağmurda o çakıl kaybolur gider. Bu durumda da oraya harcanan parayla tüyü bitmemiş yetimin hakkı yenmiş olur. Zihniyetimizi değiştirmemiz lazım, yapılan işin miktarı ile övünmek yerine, yapılan işin ne kadar ömrü var bununla övünelim. Yoksa gelişi güzel yüzlerce kilometre yol yapılabilir. Benim muhtarlardan ricam eğer gerçekten işinizi yaptırmak istiyorsanız SASKi ya da ilçe belediyesindeki müdürün, amirin yakasına yapışın. 'Biz söyledik sırası gelince yapılır' diye düşünmeyin. İşinizi yaptırma niyetiniz varsa takipçisi olun. 'Paramız yok yapamayız' deme şansımız yok. Yok edebiyatıyla bir yere varılmaz. Az çok imkanlarımız var, işte görüyorsunuz 1,5 yılda 21 milyon harcamışız. Yeter ki yapılacak iş olsun bütün imkanlarımızı kullanıyoruz."

Konuşmaların ardından toplantının ikinci bölümüne geçildi. Basına kapalı yapılan ikinci bölümde Yılmaz, Edis ve AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Doğan'ın muhtarların isteklerini dinlediği öğrenildi.