TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediyesince 2016-2017 eğitim-öğretim yılında açılan meslek edindirme kurslarına katılan kursiyerlere ait ürünler, düzenlenen sergiyle beğeniye sunuldu.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'ndeki sergi açılışında yaptığı konuşmada, 6 ayrı merkezde, 45 branşta düzenlenen ve 2 bin 420 kursiyerin katıldığı meslek edindirme kursları ile vatandaşları meslek sahibi yaparken aynı zamanda aile bütçelerine katkı sağlama gayreti içinde olduklarını söyledi.

Sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde her yaş ve eğitim düzeyindeki bireylere yönelik düzenledikleri eğitim, sanat, spor ve meslek edindirmeye yönelik kurslara vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini kaydeden Akkaya, kurslara katkı sağlayan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Ortahisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Trabzon Olgunlaşma Enstitüsüne ile öğreticilere ve belediye personeline teşekkür etti.

Akkaya ve beraberindekiler, daha sonra sergiyi gezerek ortaya koydukları eserlerden dolayı kursiyerleri tebrik etti.

Programda, müzik dinletisi, tiyatro gösterimi, halk oyunları gösterisi ve 4-6 yaş arası çocuk etkinlikleri gerçekleştirildi.

Sergi, 26 Mayıs Cuma gününe kadar açık kalacak.