TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından engellilere yönelik "Çamur Atölyesi" projesi başlatıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığının GENÇDES programı kapsamında hayata geçirilen engellilere yönelik ''Çamur Atölyesi'' projesinin başladığı belirtildi.

Projeden 14-29 yaştaki vatandaşların yararlanacağına işaret edilen açıklamada, "Proje kapsamında gerçekleştirilmekte olan atölye çalışmaları ile çamura şekil verilecek ve unutulmaya yüz tutmuş çömlekçiliğin gelişmesine katkı sunulacak. Engellilere yönelik hazırlanan projeye, çömlekçilik sanatını öğrenmek isteyen engelsiz vatandaşların başvuruları da kabul edildi." denildi.

Açıklamada, atölyenin Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Esentepe Mahallesi'ndeki hizmet binasında oluşturulduğu ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"Atölyede eğitimlerin devam ettiği proje ile yaklaşık 100 kursiyer çamura şekil veriyor. 5 hafta sürecek kursta atölye çalışmalarına Prof. Dr. Ayşegül Türedi Özen, Yrd. Doç. Dr. Saadettin Aygün, öğretim görevlileri Kamuran Ak ve Hülya Gül katılarak kursiyerlerle birlikte oluyor. Kursun sonunda atölye çalışmalarında ortaya çıkacak eserler sergi ile vatandaşların beğenisine sunulacak."

Engellilerin sosyal yaşama katılımının artırılması çerçevesinde, 23 Aralık'ta Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde panel gerçekleştirileceği bildirilen açıklamada, toplantı sonrası Çamur Atölyesi'nde ortaya çıkacak ürünlerin sergilenmesinin planlandığı belirtildi.