SAMSUN (AA) - Çarşamba ilçesinde ekili tane mısır hasadı başladı.

Çarşamba Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akman ve Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir hasat yapılan tane mısır tarlasını ziyaret ederek incelemede bulundu.

Yaklaşık bin 500 dekar alanda tane mısır hasadı yapıldığını kaydeden Akman, "Üreticimiz bu mısırı yem sanayisinde kullanıyor. Bugün yaklaşık 300 dönümlük bir arazide tane mısır üretimi yapan bir çiftçimizin tarlasında bulunuyoruz. Çiftçimizi çevresinde dikili fındık bahçelerine rağmen bu kadar geniş bir arazide üretim yaptığı için kutluyorum." dedi.

Tarlasında hasat yapılan Ahmet Çubuk ise bu yıl 300 tona yakın tane mısır almayı hedeflediklerini ifade ederek, "Geçtiğimiz yıla göre ürün kaybı yaşadık. Bu yıl bölgemizin çok yağışlı olması ve Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından açılan drenaj kanallarının yetersiz kalması nedeniyle arazimiz su altında kaldı. Ürün kaybı yaşadık." ifadelerini kullandı.

Mısırın bölgede en çok yetiştirilen ürünlerin başında geldiğini ifade eden Çubuk, "Dönüm başına aldığımız 40 lira destek 20 liraya indirilmiş. Ürünün kendisi de para etmiyor zaten. Bu konuda yetkililerden destek istiyoruz." diye konuştu.