SAMSUN (AA) - Geçtiğimiz aylarda Çarşamba Belediyesi’nin 6. Katında hizmet vermeye başlayan Çarşamba Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün açılışı protokol üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Özgür Bozkurt, açılış konuşmasında, artık suç işleyen veya suç işlemeye eğilimli vatandaşları topluma yeniden kazandırmaya dönük olarak adliyeler bünyesinde çok ciddi araştırma, geliştirme çalışmaları yapıldığını söyledi.

Bozkurt, "Bu kapsamda da Denetim Serbestlik Şube Müdürlükleri Türkiye’nin her yerinde kuruldu ve faaliyetlerine devam ediyor. Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüzün belediye binamızda hizmet vermesinde yardımcı olan Çarşamba Kaymakamımıza, Çarşamba Belediye Başkanımıza, müdürlüğümüzün buraya açılabilmesi için girişimlerde bulunan ve şu an Gaziantep’te görev yapan eski Cumhuriyet Başsavcımız Mehmet Emin Kurt beye ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, müdürlüğümüzün hizmet katının hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Bozkurt’un ardından konuşma yapan Kaymakam Caner Yıldız ise şunları dile getirdi:

"Üç yıldır Çarşamba’da görev yapıyorum. Giden başsavcı arkadaşımızın girişimleri ile belediyemizin bu katı Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğümüze tahsis edildi. Bilindiği üzere adalet tüm toplumların ve devletlerin temelidir. Adalet dağıtacak kişilerin yanında fiziki imkanların ve araçların da iyi olması gerekiyor. Görüyoruz ki son 10 yılda adalet alanında, fiziki alanda çok büyük gelişmeler kaydedildi. Çarşamba’da 20-30 yıl önce çok sayıda cinayet işleniyormuş. Şimdi o sayı çok düştü, diğer yerlerde ne kadar varsa burada da o kadar oluyor. Hiç olmasa daha iyi. İnşallah denetimli serbestlik müdürlüklerine ya da cezaevlerine fazla ihtiyaç kalmaz ve kendi adalet anlayışımız içerisinde bu işleri çözeriz.”

Konuşmaların ardından Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün yeni hizmet yerine geçişinde ve restorasyonunda emeği geçenlere protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi.

Açılış programına Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Özgür Bozkurt’un yanı sıra Çarşamba İlçe Jandarma Komutanlığı Bölük Komutanı Yüzbaşı Ramazan Ünal, Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Feyzullah İlker Serdar, Çarşamba Ticaret Borsası Başkanı Kazım Yılmaz, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, protokol üyeleri ve davetliler katıldı.