SAMSUN (AA) - Çarşamba Ovası'nda 6 bin dönüm arazide çeltik hasadı başladı.

Çarşamba Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Osman Akman, hasadın yapıldığı çeltik tarlasını ziyaret ederek tarım danışmanları ile incelemede bulundu.

Akman, "Türkiye'de tarım politikası bakımında ayrı bir önem verdiğimiz çeltik üretimi konusunda tarım danışmanlarımız ile birlikte her türlü incelemeyi yapıyoruz. Hasat sırasında biçerdöverin ne kadarlık bir tane kaybına sebep olduğu ile alakalı incelemede bulunuyoruz. Bu değerin yüzde 2'den fazla olmaması gerekiyor." dedi.

Çarşamba Ovası'nda kayıtlı 6 bin dönüm arazide çeltik ekimi olduğunu belirten Akman, çeltik alanlarını artırmak için çalışma yürüttüklerini sözlerine ekledi.

Tarlasında çeltik hasadı yapılan çiftçi Mehmet Karkucak bu yıl 200 dönüm arazide çeltik yaptığını belirterek, "Toplamda 200 dönüm arazi üzerinde çeltik yaptık. Tahmini 150 ton çeltik almayı hedefliyoruz. Çeltik çok zahmetli bir bitki. Dikiminden hasadına kadar her aşaması zor. Şu anda çeltik üreticisi olarak tüccara teslim edilmiş durumdayız. Toprak Mahsulleri Ofisi'nin fiyat açıklamaması ve çeltik alımı yapmamasından kaynaklı fiyatlar çok düştü. Geçen yıl ofis 1 lira 80 kuruş fiyat açıklamıştı bu yıl fiyat açıklanması için fiyat 1 lira 30 kuruşa kadar tüccar tarafından geri çekildi. Markette 4,5 lira olan baldo pirinci bizden 1 lira 30 kuruşa satmamızı istiyorlar. Tarım Bakanımızdan çeltik üreticisine sahip çıkmasını istiyoruz." diye konuştu.