SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediyesi, Yeşilırmak Nehri üzerinde inşasına başladığı 310 metrelik köprüyle Çarşamba ilçesine bağlı Hürriyet ve Kumtepe mahalleleri ile çevresinin ulaşımında kolaylık sağlayacak.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Çarşamba ilçesinde Yeşilırmak Nehri üzerinde inşa edilmeye başlanan 310 metrelik köprünün yapım çalışmalarını yerinde inceledi.

Yaklaşık 7 milyon liraya mal olacak köprünün, bu yıl tamamlanarak hizmete almayı planlandığını belirten Yılmaz,

"Köprülerin uzunlukları, genişliklerinden ziyade bizim için sağlayacağı faydalar çok önemli. Hacılıçay Köprüsü'nü yaparak vatandaşlarımızın büyük bir ulaşım sıkıntısını gidermiştik. Bu proje tamamlandığında Hürriyet, Kumtepe ve civardaki köyler artık Darboğaz'a kadar gidip karşıya geçmek zorunda kalmayacak. İktisaden, mal ve ticaretlerini birbirlerine daha rahat aktarabilecekler. İnşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Halkımız istiyor, biz gerçekleştiriyoruz. Vatandaşımızın taleplerinin hepsini değerlendirmeye alıyoruz. Teknik birimimiz incelemelerini yapıyor, şartlar uygunsa hemen gerçekleştiriliyor. Bu köprü de Çarşamba halkımıza armağan olsun."