SAMSUN (AA) - FATİH MEHMET KÜRKÇÜ - Samsun'un Alaçam ilçesinde görev yapan vaiz Murat Öztürk, kara kalem resim çalışmalarıyla dikkati çekiyor.

Vaizliğin yanı sıra resimle de iç içe olan evli ve 3 çocuk babası 43 yaşındaki Öztürk, resme merakı nedeniyle kurşun kalemini ve kağıtlarını yanından ayırmıyor.

Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, resme ilgisinin küçük yaşlarda başladığını, her fırsatta kalemiyle bir şeyler karaladığını, zamanla kendisini geliştirdiğini söyledi.

Evinin bir bölümünü atölyeye çevirdiğini, kara kalem dışında sulu boya ve pastel çalışmaları da yaptığını anlatan Öztürk, resim çizmenin kendisini mutlu ettiğini dile getirdi.

Kalem ve kağıtlarını yanından ayırmadığını, ilham geldiğinde camide de resim yaptığını belirten Öztürk, "12 yıldır vaizlik yapıyorum. Diyanet İşleri Başkanlığımızın dergisinde de çalışmalarım yayınlanıyor. Resim hayatımda hep oldu. Sokak arasında, caddede, parkta, otobüste ya da arabada, camide, hangi mekanda olursa olsun, beyin elleri harekete geçirdiğinde resim yapıyorum." dedi.

Öztürk, din adamlarının kendilerini geliştirmesi gerektiğini, bunun için resmin dışında bol bol kitap okuduğunu vurguladı.

- Darbe girişimini anlatan çalışmayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye etti

Öztürk, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi gecesini anlatan çalışmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Samsun ziyareti sırasında hediye ettiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Kara kalem çalışmamda 'Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' vurgusu yaptım. Beğeni kazanan bu çalışmamı yapmak 3 ay gibi bir süre aldı. Çalışmamı Cumhurbaşkanımıza takdim etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Aynı zamanda Başbakanımız Binali Yıldırım'a da kara kalem portre çalışması yaparak takdim ettim. Çok memnun kaldılar ve beğendiler."

- "Peygamberimizin hayatını anlatan çizgi roman yapacağım"

Bir din adamı olarak resim yeteneğini güzel bir iş için kullanmak istediğini belirten Öztürk, Hz. Muhammed'in hayatını çizgi romanla anlatmaya karar verdiğini söyledi.

Öztürk, şunları kaydetti:

"Çağrı filmini yapan Mustafa Akkad'ın çocuğu dünyaya geliyor. 'Benim çocuklarıma bir şey bırakmam lazım' diyerek Çağrı filmini yapıyor. Ben de bu yeteneğimi hayırlı işlerde kullanmak istiyorum. Niyetim Allah nasip ederse Peygamberimizin hayatını anlatan bir çizgi roman çizmek. Bunun altyapısını oluşturdum. Yakın zamanda bunu gençlerimizin ve çocuklarımızın hizmetine sunmayı istiyorum."