ZONGULDAK (AA) - Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Sivil Havacılık Yüksekokuluna gelecek akademik yılda öğrenci alınması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, yaptığı yazılı açıklamada, 11 ayrı kampüste yatırımların ve büyümenin hızla devam ettiğini belirtti.

Çaycuma Kampüsü'nde bir taraftan yeni bölümler açarak öğrenci sayısını artırırken diğer taraftan yeni eğitim binalarını, laboratuvarı, Hikmet Odabaş Çalışma Salonu'nu, kütüphaneyi hizmete aldıklarını ifade eden Özer, şunları kaydetti:

"Çaycuma Kampüsü son yıllarda önemli bir dönüşüme sahne olmaktadır. Öğrencilerimizin ve personelimizin kampüs içinde nitelikli zaman geçirmelerine imkan veren çevre düzenlemeleri ve peyzaj çalışmalarını tamamladık. Kampüsteki en büyük kapasiteli binayı bu yıl bakımdan geçirdik. İnşallah önümüzdeki yıl diğer binaların tamamını da bakımdan geçireceğiz. Mevcut çok amaçlı kapalı spor salonuna ilave olarak yeni açık spor tesislerini, futbol sahasını kampüsümüze kazandırdık. Yeni yaptırdığımız tenis kortunu da bu hafta hizmete sunacağız. Çaycuma Kampüsü'müzde kurmuş olduğumuz Sivil Havacılık Yüksekokuluna önümüzdeki akademik yılda öğrenci alabilmek için çalışmalarımız bütün hızla devam etmektedir."

Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Umut Güneş Sefercik de yüksekokulun gelişmiş teknolojileri rahatlıkla kullanabilen, bilgi ve çözüm üreten donanımlı elemanlar yetiştirmeyi kendine misyon edindiğine işaret etti.

Sefercik, "Akademik altyapı çalışmaları çerçevesinde, ilk olarak öğrenci alımını hedeflediğimiz Havacılık Yönetimi Bölümüne öğretim elemanımızın istihdamı sağlanmış, diğer öğretim elemanlarımızın da tamamlanması konusunda çalışmalar sürdürülmektedir. Sivil Havacılık Yüksekokulu binası, derslikleri ve laboratuvarlarının fiziki altyapısı tamamlanmış olup laboratuvar altyapısı oluşturulmaya başlanmış ve yılsonuna kadar tamamlanması planlanmaktadır. Ayrıca Yüksekokul bünyesinde halihazırda farklı ebatlarda üç adet uçak motoru ve bir adet model uçak temin etmiş bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.