ZONGULDAK (AA) - Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, yapımı 1988’de tamamlanan Atatürk İş Merkezi’nin kat mülkiyeti sorununun çözüldüğünü bildirdi.

Kantarcı, yaptığı yazılı açıklamada, geçmişten gelen sorunların çözümünde önemli mesafeler kat ettiklerini belirtti.

Büyük imar plan revizyonu, yeni ve modern imar politikaları, imar uygulamaları, kentsel dönüşüme destek gibi çalışmaların yanı sıra iskansız ve imara aykırı yapıların çözümü için de yoğun gayret sarf ettiklerini anlatan Kantarcı, şunları kaydetti:

"Belediye tarafından yapılan Atatürk İş Merkezi ve belediye evlerinin de iskanı bulunmamaktadır. Geçmiş dönemlerde, belediyemiz tarafından inşaatı yapılan, satılan ve yıllardır kullanılan, ancak SSK primlerinin ödenmemesi nedeniyle iskan izni bulunmayan Atatürk İş Merkezi’nde borçlar, 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Yasası’ndan yararlanarak, çok uygun koşullarda yapılandırıldı. Belediye ile iş merkezi yönetimi el ele vererek 1988’de tamamlanan Atatürk İş Merkezi'nin kat mülkiyeti sorunu çözülmüştür. Atatürk İş Merkezi'nde iş yeri sahibi olan malikler, böylece, sorunsuz bir şekilde iş yerlerine iskan izni alabilecek. Yüce Atatürk'ün adını taşıyan binanın yasal hale gelmesi için tavsiye ve telkinlerimizi dinleyen, iş yeri sahiplerine ve yöneticilerine özverilerinden dolayı teşekkür ediyorum. Aynı davranışı belediye evlerinin sakinleri ve yöneticileri ile Çaycuma'daki ruhsatsız veya ruhsata aykırı inşaat sahiplerinden de bekliyoruz."