RİZE (AA) - Rize'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki için yoğun katılımla devam eden demokrasi nöbetine, Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, takım kaptanı Orhan Ovacıklı, Kamerunlu futbolcu Leonard Kweuke ve çok sayıda futbolcu destek verdi.

15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda devam eden demokrasi nöbetinde vatandaşlar, İstanbul-Yenikapı'da düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ni dev ekranlardan izledi. Meydanda, ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıyan vatandaşlar, darbe girişimini protesto eden sloganlar attı.

Burada bir konuşma yapan teknik direktör Karaman, 15 Temmuz gecesini Boğaziçi Köprüsü üzerinde yaşayan birisi olduğunu belirterek, "Tankların önünde mermilerin arasından geçen birisi olarak, bu ülkeyi kimse bölemez, bunu biliyorum. Bu halk inanılmaz bir halk. Türkiye'nin bütünü olarak biz de Çaykur Rizespor camiası olarak demokrasi meydanlarında yerimiz aldık. Türkiye'nin özgürlüğüne sahip çıkmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kamerunlu forvet Kweuke'nin alandakileri Türkçe "Merhaba" diye selamlamasının ardından "Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan" sözleri büyük alkış aldı. Kweuke "Zafer milletindir" sözleri ile konuşmasını tamamladı.

Takım kaptanı Orhan Ovacıklı, yurt dışında kamp yapmaları nedeniyle akılları Türkiye'de olmasına rağmen alanlarda olamadıklarını ifade ederek, "Kalbimiz her zaman Türkiye'deydi. Türkiye'nin ne kadar bir ve bütün olduğunu tüm dünyaya gösterdik. İnşallah devletimiz, milletimiz bölünmeden sonsuza kadar bu birlikteliğimiz devam edecektir." şeklinde konuştu.

Çaykur Rizespor Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Ofluoğlu ise camia olarak her zaman net duruş ortaya koyduklarını ve demokrasiye sahip çıktıklarını söyledi.