Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Cerablus'ta PYD/PKK hedeflerine yönelik operasyonunun ardından YPG'lilerin üzerindeki kimliklerde Türkiye doğumlular dikkat çekti.
Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde “Fırat Kalkanı Operasyonu”na katılan TSK tanklarına dün akşam ağır silahlarla saldırılması üzerine Türk savaş uçakları PYD/PKK hedeflerini vurmuştu.

Hava saldırısının ardından Amarne köyünün güneyinde PYD hedeflerinin kullanılmaz hale geldiği gözlendi. AA'nın geçtiği habere göre PYD'lilerin üzerlerinde silah ve mühimmatların yanısıra örgüte ait dokümanlar bulundu. Bulunan eşyalar arasında terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’a ait kitaplar da var. Bazı YPG'lilerin Türkiye'den gittiği görüldü. Bulunanlar arasında Cizre doğumlu ve kod adı “Eylem Botan” (18) ile Şırnak doğumlu kod adı Berçem Siperte olan iki kadın PYD'linin kimlikleri de var. Hava saldırısında teröristlere ait birçok araç da tahrip oldu.

TSK'dan yapılan açıklamada, bölgedeki hava saldırısında 25 PKK/PYD militanın etkisiz hale getirildiği ve terörist gruplarca kullanıldığı tespit edilen 5 binanın imha edildiği bildirilmişti.