Gaziantep’in Karkamış ilçesinin karşısında bulunan Halep’in Carablus ilçesinde İnsani Yardım Vakfı İHH, bölgeye konuşlandırdığı mobil aş evi ve fırınla hizmetlerine devam ediyor. Günlük 6 bin kişiye sıcak yemek ve 10 bin ekmek dağıtılıyor.
Karkamış ilçesinin karşısında bulunan Cerablus’a geri dönüşler ilk etapta 250 kişinin geçişiyle başlarken, İnsani Yardım Vakfı İHH, bölgeye konuşlandırdığı mobil aş evi ve fırınla hizmetlerine devam ediyor. Günlük olarak 6 bin kişiye sıcak yemek ve 10 bin ekmek dağıtılıyor.
İHH Cerablus Ofis Sorumlusu Ömer Koparan, "TSK’nın müdahalesinden sonra Cerablus’un eski günlerine dönebilmesi ve halkın ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla bölgede faaliyetlerimize hızlı bir şekilde başladık. İlk etapta gıda ihtiyacını giderebilmek üzere mobil aş evi ve fırınımızı bölgeye sevk ederek, üretime başladık. Her gün sıcak yemek ve ekmek dağıtımımız devam ediyor. Altıncı güne girdiğimiz bugünle beraber 36 bin kişilik sıcak yemek, ayrıca 21 bin ekmek dağıtımı gerçekleşti. Azez’e sığınan Cerabluslu aileler iki gün önce Çobanbey üzerinden Cerablus’a geldiler. Bizler de İHH olarak 10 kamyonluk yardım konvoyumuzla eşlik ettik. Karkamış sınır kapısından da 250 kişilik Cerabluslu memleketlerine geri döndü. Suriyeli halk vatanlarına geri dönmek istiyor’’ diye konuştu.
(İHA)