ORDU (AA) - AK Parti Milletvekili Ergün Taşçı, Çerkezler Tepesi Mesire Alanı Projesi’nin Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından onaylandığını söyledi.

Milletvekili Taşçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çerkezler Tepesi Mesire Alanı Projesi’nin Fatsa ilçesine bağlı Dolunay Mahallesi’nde hayata geçeceğini belirtti.

Projenin 12 Ocak’ta onaylandığını ifade eden Taşçı, "Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile yaptığım görüşmelerde projenin 12 Ocak 2017 tarihi itibari ile onaylandığını öğrendim. Öncelikle Fatsa'mıza hayırlı olmasını diliyor, destekleri için Sayın Bakanımıza ve Orman Genel Müdürlüğüne teşekkür ediyorum." dedi.

Mesire alanlarına vatandaşların ciddi rağbet gösterdiğini dile getiren Taşçı, şöyle konuştu:

"Yapılacak mesire yeri, yöre insanlarımızın spor, piknik, dinlenme ve eğlenme ihtiyacının karşılanması sağlanacak ve burada yaşayan insanlarımızla Ordu-Samsun yolunu kullanan yolcularımıza ve çeşitli nedenlerle Fatsa'ya gelen misafirlerimize de hizmet edecek. Mesire yerleri en çok talep edilen hizmet alanlarından. Ormanların sosyal, kültürel, bilimsel, sportif ve estetik hizmetlerinden halkın daha fazla yararlanmasını sağlamak amacıyla hükümetimiz tarafından şehir ormanları ve mesire yerleri kurulmaktadır. Böylelikle halkın spor, ekoturizm, piknik, dinlenme ve eğlenme ihtiyacının karşılanması sağlanarak toplumun her kesiminin orman sevgisi ve bilincinin artırılarak bu sayede ormanların korunması konusunda daha duyarlı hale getirilmesi gayesi ile mesire yerleri ve şehir ormanları kuruluşları yapılarak halkın hizmetine sunulmaktadır."

Yapılacak mesire yerinin 29 yıl süre ile kiralanacağına dikkati çeken Taşçı, projede kır lokantaları, kır kahveleri, piknik üniteleri, spor alanları, ibadethane, yürüyüş parkurları, süs havuzları, çeşmeler, çocuk oyun alanları, macera parkı, yöresel ürünler satış alanları, yağmur barınakları ve bisiklet parkurları bulunduğunu sözlerine ekledi.