BARTIN (AA) - CHP Bartın Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı, "3 aylık OHAL süreci kapsamında kamuda yaşanan görevden almalarla ilgili olarak 'Mağdurları Araştırma Komisyonu' kurduk." dedi.
Gölbucaklı, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 aylık OHAL süreci kapsamında kamuda yaşanan görevden almalarla kendilerinin de bu kapsamda gelen başvuru dilekçelerini dikkatle inceleyerek bu komisyona gelenler partilerinin genel merkezine ilettiklerini söyledi.
3 aylık OHAL süreci kapsamında kamuda görevden alınan birçok memurun mağdur olduğunu öne süren Gölbucaklı, şunları kaydetti:
"15 Temmuz'da ülke olarak tehlikeli bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Halkımız ve ordumuzun içinde bulunan şerefli subaylarımızın da tepki göstermesi ile bu darbe başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Genel Merkezimizde bununla ilgili bir de Araştırma Komisyonu kurulmuştur. Bizler yerel örgütler olarak da bu komisyonla iletişimleri sağlamaktayız. Bizler CHP olarak bu izlerin birbirinden ayırt edilmesi için çaba sarf ediyoruz. Bu darbe ile hiç alakası olmadığı halde mağdur edilen binlerce kişinin mağduriyetlerinin giderilmesi için gece gündüz çalışmalara devam etmekteyiz."