SİNOP (AA) - CHP Boyabat Danışma Kurulu toplandı.

İlçe Başkanlığında tertiplenen toplantıya, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, İl Başkanı Barış Ayhan ile ilçe başkanları katıldı.

Milletvekili Karadeniz, yaptığı konuşmada Türkiye'nin, sürekli ötelenen bir ekonomik krizin eşiğinde olduğunu söyledi.

Ülke gündeminin sürekli olarak ve hızlı bir biçimde değiştiğini belirten Karadeniz, "Ekonomik ve sosyal sorunların yanı sıra şuanda ülke genelinde bir siyasi gerginlik havası var. Bu gerginlik ortamı hem AK Parti tarafından hem de HDP tarafından körükleniyor. Bugün 11 HDP'li milletvekili gözaltına alındı. Madem ki milletvekili dokunulmazlıkları kalktı, öyleyse HDP'lilerin de mahkemeye ifade vermeye hiçbir zorluk çıkarmadan gitmeleri gerekirdi." dedi.

"Danışma Kurulu" toplantılarının ülke genelinde süreceğini aktaran Karadeniz, "Parti teşkilatları içerisinde yapılan danışma kurulu toplantılarının, genel merkez tarafından belirlenecek ortak hareket tarzı için önerilerin alındığı, bilgilerin toparlandığı ve genel merkeze iletildiği toplantılar. Bu toplantıları bugün Boyabat'ta yapıyoruz, önümüzdeki süreçte başka merkezlerde de yapabiliriz. Burada herkes eleştiri ve önerilerini ortaya koyacak. Ancak, gün özellikle kendi içimizde birbirimize daha sıkı sarılmak ve birlik ve beraberlik içinde olmak günüdür." diye konuştu.