ZONGULDAK (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, "Akıllı ve birleştirici, ayrıştırmayan, Türkiye'nin birliğini ve birlikte yaşama iradesini koruyan bir siyaseti herkesin milli bir çizgide sürdürmesi gerekiyor." dedi.

Koç, Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde Belediye Başkanı Nuri Tekin’i ziyaretinde yaptığı konuşmada, her zaman Türkiye'nin dirliğinden, birliğinden, kardeşliğinden ve birlikte yaşama iradesinden yana olduklarını, bunu da çok net bir şekilde ortaya koyduklarını söyledi.

Siyaset konuşacak bir günde olmadıklarını belirten Koç, şunları kaydetti:

"Siyaset ortada akıyor, ortada bir sürü Hacivat Karagöz dolaşıyor. Kimisi meclis kürsüsünden bas bas bağırıyor, kimisi Türkiye’yi teröre peşkeş çekmenin hazırlığını uzun yıllar yaptıktan sonra bugün yaşanan sonuçlarda hiç payları yokmuş gibi, 'yavuz hırsız, ev sahibin bastırır' misali üste çıkamaya çalışıyor. Bunların hepsi vaktinde söylendi ve kayıtlarda var. PKK ile yandaş oldular, kol kola girdiler. Bugün Nusaybin'de, Yüksekova’da, Şırnak’ta, Cizre'de ve İdil'de verdiğimiz her şehitte bugüne bu olayların taşınması için, gününde sorumluluklarını yerine getirmeyenlerin payı ve vebali var. Hiç sorumlulukları yokmuş gibi üste çıkmalarına insan hayret ediyor. Siyaset her türlü rolü oynamayı gerekli kılıyor belki ama vicdan denen bir terazi var. Biz üzerimize düşeni yapacağız.”

Koç, yaşananların hep birlikte aşılması gerektiğini vurgulayarak "Ben şu ana kadar bu uğurda kaybettiğimiz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Türkiye bu sorunu aşarak önümüzdeki yıllara gitmek zorunda. Bu gerçeği de hep beraber kabul etmemiz gerekiyor. Akıllı ve birleştirici, ayrıştırmayan, Türkiye'nin birliğini ve birlikte yaşama iradesini koruyan bir siyaseti herkesin milli bir çizgide sürdürmesi gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.