SİNOP (AA) - CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "AK Parti'nin inişi, havada yakıtı bitmiş uçağın yere süzülerek inişi gibidir. Bu düşüşü biraz daha hızlandırırsak, CHP'nin tek başına iktidar olmaması için hiçbir engel kalmayacak" dedi.

Altay, partisince Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, CHP'nin iktidara koştuğunu, AK Parti'nin ise artık inişe geçtiğini iddia ederek, "Ben artık inanıyorum ki biraz işin ucundan tutarsanız, bu sefer Türkiye'de ve Sinop'ta 1973'te, 1977'de olduğu gibi CHP'nin o altın tarihine yeniden dönme imkanımız var. Bunun için sizlerden, adaylarla beraber biraz daha gayret göstermenizi istiyorum" ifadelerini kullandı.

Her partinin bir inişi ve çıkışı olduğunu belirten Altay, "İktidar partisinde iniş başladı. Hiç unutmayın, siyasette iniş başladığı zaman durmaz. Siyasette iniş başladıysa sıfırlanmaya mahkumsunuz. Bu iniş bazen balkondan bir çuvalın düşmesi gibi olur, bazen de havadaki uçağın yakıtının biterek süzülerek yere çakılması gibi olur. AK Parti'nin inişi, havada yakıtı bitmiş uçağın yere süzülerek inişi gibidir. Bu düşüşü biraz daha hızlandırırsak CHP'nin tek başına iktidar olmaması için hiçbir engel kalmayacak" diye konuştu.

Altay, Türkiye'nin zor günler geçirdiğini savunarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de demokrasimiz daraldı. Ekonomimizde kırılma var. Dış politikada bölgenin en itibarsız ülkesi haline geldik. Türkiye'yi vesayetten kurtaracağız. Bunlar, ağabey kardeş '400 milletvekili' diye yola çıktılar. CHP'nin seçim bildirgesi yayınlandıktan üç gün sonra 'koalisyon olursa şöyle, böyle olur' demeye başladılar ve 400'den 276'ya indiler. Yaşanacak Bir Türkiye Beyannamesi'ni açıkladığımız gün, bunların farları söndü. 400 isteyenler şimdi 'tek başına hükümet olabilir miyiz' diye Türkiye'de peş peşe tur atıyorlar. Burada ne 200 ne de 276. AK Parti olsa olsa ikinci parti olarak bitirecek. Buraya yazın, İmparator Neron özentili, Neron kopyası Erdoğan'ı da o saraydan alıp, Yüce Divan'a sorgulamaya göndereceğiz."

Konuşmasını, partisinin ambleminin bulunduğu kamyonetin kasasının üzerinden yapan Altay, İstanbul'dan milletvekili adayı olması nedeniyle etrafta çeşitli söylentiler dolaştığına işaret etti.

Altay, bunların mahalle dedikoduları, ucuz siyaset olduğunu ifade ederek, "Bu meydanda 2011 yılında otobüsün üzerinden sizlere, 'bu Sinop'tan son adaylığım, gençlerin önünü açacağım' demedim mi? Sözümde durdum mu? Siyaset bizim yaptığımız gibi olur, onların yaptığı gibi değil. Siyasette yol açmak, yol göstermek, vakti zamanı gelince de yoldan çekilmek lazım. Biz şimdi onu yaptık" dedi.