ZONGULDAK (AA) - CHP Zonguldak İl Başkanı Ahmet Altun, "Mağduriyetlerden siyasi rant sağlamak CHP'lilerin ilkelerine aykırıdır. Düşüncelerinden dolayı MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal'ı kınıyoruz " dedi.

CHP İl Başkanı Altun, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal'ın 28 Mayıs'ta kenti ziyaretinde partilerini hedef alan açıklamaları nedeniyle kınadıklarını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde partilerinin Kilimli ilçesinde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgüte finansal destek sağlandığı gerekçesiyle kayyum atanan özel maden şirketinde çalışan ve önceki dönemden kalan maaşlarını alamadıkları için eylem yapan işçileri ziyaret ettiğini ifade eden Altun, şöyle konuştu:

"MHP Ankara Milletvekili Haberal, işçileri yaptığımız ziyareti şov olarak değerlendirmiştir. Mağduriyetlerden siyasi rant sağlamak CHP'lilerin ilkelerine aykırıdır. Zonguldak, Türkiye'nin ilk vilayetlerinden biridir ve emeğin başkentidir. Ancak bugün emeklinin başkenti haline gelmiştir. Düşüncelerinden dolayı MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal'ı kınıyoruz, Sağduyulu olmaya davet ediyoruz. 11 gün süren açlık ve emek mücadelesi sona erdirilmiştir. CHP İl Başkanlığı olarak bu eylemin sonlandırılmasında emeği geçen tüm yetkililerimize teşekkür ederiz. Mağdur işçilerimizin haklarının yanı sıra emeklerinin her daim yanlarında ve her zaman takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz."