SAMSUN (AA) - CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Çarşamba ilçesinde fındık üreticileriyle buluştu.

Ağcagüney Mahallesi'nde Organik Fındık Üreticileri Birliği Başkanı Ali Bakır, eski Çarşamba Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Kablan ve fındık üreticileri ile bir araya gelen Akcagöz, yetkililerin üreticilere sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Millet olarak kötü günlerden geçildiğini ancak derhal ve son hızla normalleşilmesi gerektiğini belirten Akcagöz, "Bugün burada fındık tarımı ile uğraşan hemşehrilerimizle beraberiz. Onların sıkıntılarını biliyoruz ve yakından takip ediyoruz. Bu bölge insanı bilhassa organik tarımla uğraşıyor. O da ayrı bir güzellik." dedi.

Organik tarımın önemine işaret eden Akcagöz, şunları kaydetti:

"Eskiden domatesin tadı vardı. Salatalığın tadı vardı. Mahsulün lezzeti artık bir nostaljik kavram olarak ifade edilmeye başlanmışsa, sorun büyük demektir. O nedenle, organik tarımı önemsiyorum ve devletin bu tür tarıma gereken desteği vermesi gerektiğini ifade ediyorum. Organik tarım, yediğimiz ürünün tadını, lezzetini vaat ediyor."

Yaklaşık iki ay önce Ordu'da, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlığında büyük bir fındık çalıştayı düzenlediklerini belirten Akcagöz, fındık üreticisini ezdirmeyeceklerini ifade etti.