CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve paralel yapı operasyonunda gözaltına alınan polislerin avukatı Ömer Turanlı, Çağlayan Adliyesi önüne gözaltılarla ilgili açıklamalarda bulundu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Mahmut Tanal, açıklama öncesinde bir süre gözaltına alınan polislerin yakınlarıyla ilgilendi. Daha sonra Av. Ömer Turanlı gazetecilere açıklamalarda bulundu. Turanlı, “Gözaltı kararlarının uzatılmasına karşı çok sıkıntılıyız. Gözaltı uzatma kararı 4 kere alındı. Bunların içinde en önemli gösterilen gerekçe ise, gözaltı kararını ’deliller toplanmadığı için gözaltıları uzatıyoruz’dur. Madem deliller toplanmadı, neden insanları gözaltına aldınız? 4 günde mi bu deliller toplanacak ve yahutta gözaltı kararı aldınız ve gözaltıyı uzattınız. 3-4 günlük süre zarfında kaç tane delile hangi delile ulaştınız? diye soruyoruz. Herhangi bir delile ulaştıkları konusunda bir bilgiye ulaşamıyoruz” dedi.

“SAYIN BAŞBAKANIMIZLA İLGİLİ HERHANGİ BİR TAPE YAPILMIŞ DEĞİLDİR”
Turanlı, “İçerideki emniyetçi arkadaşların yarıya kadar ifadeleri alındı. Şu an itibariyle 1-2 tane tahliye oldu. Onun dışında başka bir tutuklama ve tahliye yoktur. Onları da bekliyoruz. İçeride emniyetçi arkadaşlarımız, teröristlerle müzakere yapılıyor. Vatan evlatlarıyla mücadele yapıyor diyorlar. Biz de bu mücadelenin avukatlığını yapmaktan onur duyuyoruz. Mesela Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili tape yapıldığı iddiaları ortaya atılıyor. Kesinlikle Başbakan ile ilgili bir tape yapılmış değildir. Başbakanımızın dinlenmesi söz konusu değildir. Biz vatan evlatlarını sonuna kadar savunacağız” ifadelerini kullandı.
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise, “Somut ve net bilgiler söylüyorum. Gezi olaylarında 8 insanımızı öldüren polislerin hiçbiri açığa alınmadı. Hiçbirinin silahı alınmadı, açığa alınmadı ve kimliğine el konulmadı ama bu içerideki insanlar için iddia ile soruşturma devam ediyor ve mahkeme kararı yok. Bu insanlar şu anda açığa alındı. Belgesini de ben size ibraz ediyorum. Aynı zamanda silahları alındı ve kimliklerine el konuldu. Bu şu andaki gözaltında bulunan emniyet mensupları 17-25 Aralık operasyonunda görev alan personellerdir. Amaçları soruşturmayı başlatıp 6 ay sonra bunları ihraç etmektir. Asıl varılmak istenilen hedef budur. Bu soruşturmalarda dün akşamdan itibaren gözaltına alınma ve ifade alınma olayı aranma olayında Türk Ceza Kanunu’nun 312-316. maddelerine göre soruşturma başlatıldı. Ancak burada alınan ifadelerin hiçbirisi bu maddelere göre değil. Usulsüz telefon dinlemeleriyle ilgili soruşturma yapılıyor. Bu resmen dolandırıcılık, evrakta sahtecilik, hukuku ve cinayeti aşındırmadır” diye konuştu.
(İHA)