Cizre ilçesinde PKK'lı teröristlerin Garnizon  Komutanlığına roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırının ardından çıkan çatışmada 3 kişi hayatını kaybetti, 3 asker ile 4 sivil yaralandı.
 Terör örgütü mensupları Nur Mahallesi'ndeki Cizre  Garnizon Komutanlığına farklı noktalardan roketatar ve uzun namlulu silahlarla  saldırıda bulundu.

Cizre Devlet Hastanesi’nde görevli sağlık personeli Eyüp Ergin evine giderken çatışma ortasında kaldı kurşunların isabet etmesiyle ağır yaralandı. Ergin, görev yaptığı hastaneye kaldırıldı ve doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi.

DEDAŞ çalışanı olan 28 yaşındaki Mesut Sanrı da arıza onarırken çatışmanın arasında kalarak ağır yaralı olarak kaldırıldığı Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

Cizre’de ölenlerden 7 yaşındaki Baran Çağlı’nın da çatışmalar sırasında çöken bir duvarın altında kalarak ağır yaralandığı belirtildi. Baran Çağlı’nın da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi.

Cizre Devlet Hastanesi önünde polis sıkı güvenlik önlemleri alınırken, sağlık personeli arkadaşları Eyüp Ergin’in hayatını kaybetmesinin büyük üzüntüsünü yaşadı, ağlayanlar oldu.


Olay yerine sevk edilen polis aracına saldırı

 Teröristler, çatışma bölgesine sevk edilen zırhlı polis aracına da  roketatarla saldırdı. Can kaybı ya da yaralananın olmadığı saldırının ardından kaçan  teröristlerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Çatışmaların yer yer sürdüğü Cizre’de PKK’lılar Nusaybin Caddesi, Çevreyolu ve Orhan Doğan Caddesi üzerine güvelik güçlerine karşı barikatlar kurarak çatışmaya girdi. Yoldan geçen araçları durdurup, sürücülerinden kontak anahtarlarını alan teröristler, aralarında TIR ve otobüslerin de bulunduğu araçları yolu kapatacak şekilde park etti. Cizre’de gerginlik tırmanırken, bir çok yol kapatıldı.

YÜKSEKOVA’DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI DEVAM EDİYOR
Hakkari Valiliği’nin dün akşam 23.30’da ilan ettiği sokağa çıkma yasağı devam ederken, bazı mahallerde havanın kararmasıyla birlikte yine protesto eylemleri yapıldı. 
İlçenin Orman, Eskikışla, Mezarlık, Dize, Yeşildere, Cumhuriyet mahallelerinde bir çok kişi ellerindeki tava, tencere kapaklarını bir birine vurararak protestoda bulundu. Polisin ilçe genelinde aldığı yoğun güvenlik önlemleri ise sürüyor.
Bu arada çıkan Yüksekova’da çıkan çatışmalarda 15 teröristin öldüğü ileri sürülürken, yetkililer bu konuda açıklama yapmadı.
HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan sabah yaptığı açıklamada, kendilerine gelen bilgilere göre çatışmalarda 3 kişinin öldüğünü ve 7 kişinin de yaralandığını söylemişti.