BURSA (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Cizre'deki saldırıda şehit olan polis memuru Salih Hüseyin Parça'nın ailesiyle cenazenin defnedileceği Artvin'e gitti.

Bursa'daki programlarını iptal eden Müezzinoğlu, şehit Parça'nın ailesinin yaşadığı Gürsu ilçesi Kurtuluş Mahallesi'ndeki evine geldi. Burada şehidin babası Mehmet, annesi Nuriye ve kardeşleri Fatih, Faruk ve Saadet Parça ile görüşen Müezzinoğlu, aileye başsağlığı diledi.

Evde, baba Mehmet Parça'nın yanına oturan ve elini tutarak onu teselli eden Müezzinoğlu, "Allah sabırlar versin. Mekanı cennet olsun. Bu kalleşliklere bu millet bir daha maruz kalmasın" dedi. Mehmet Parça da oğlunun şehit olduğunu belirterek, "İnşallah, Türkiye'nin son şehidi olur" diye konuştu.

Okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından Müezzinoğlu, şehidin ailesiyle evden ayrılarak Yenişehir Havaalanı'na hareket etti. Baba Mehmet Parça, Müezzinoğlu'nun aracına bindi.

Havaalanında bekleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de Bakan Müezzinoğlu ve aileyle birlikte özel uçakla Erzurum'a gitti. Bakanlar ile aile, buradan kara yoluyla cenazenin defnedileceği Artvin'in Yusufeli ilçesine geçecek. 

Öte yandan, Ankara'da eğitim gördükten sonra 24 gün önce göreve başlayan Parça'nın yakın arkadaşlarının Şırnak'ta göreve başlaması üzerine gönüllü olarak burada çalışmayı istediği öğrenildi.

Taziye ziyaretine Bursa Valisi Münir Karaloğlu, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ve İl Sağlık Müdürü Özcan Akan da katıldı.

Polis memuru Parça, dün gece Şırnak'ın Cizre ilçesi Nur ve Cudi mahallelerinde toplanarak izinsiz gösteri düzenleyen gruba müdahale etmeye çalışan zırhlı polis aracına gerçekleştirilen roketatarlı saldırıda şehit olmuş, 3 polis yaralanmıştı.