SAMSUN (AA) - Samsun'da 6 çocuğa cinsel istismarda bulundukları ve alıkoydukları gerekçesiyle 7 sanığa, toplam 225 yıl 5 ay hapis cezası verildi.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya "cinsel istismar ve alıkoyma" suçlarından tutuksuz yargılanan Yılmaz K, Alaattin A, Şaban Ç, Metin K, Serdar Y. ve Hasan K. ile avukatları katıldı. Sanıklardan Selami A. ise duruşmaya gelmedi.

Sanıklar, mahkemedeki savunmalarında haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Şaban Ç'ye 5 mağdura yönelik eylemleri nedeniyle 52 yıl 1 ay; Yılmaz K'ya 4 mağdura yönelik eylemlerinden 47 yıl 6 ay; Metin K'ya 4 mağdura yönelik eylemlerinden 35 yıl 10 ay; Hasan K'ya 5 mağdura yönelik eylemlerinden 30 yıl 5 ay; Serdar Y'ye 3 mağdura yönelik eylemlerinden 29 yıl 9 ay 15 gün; Alaattin A'ya 2 mağdura yönelik eylemlerinden 20 yıl 7 ay 15 gün; Selami A'ya da 1 mağdura yönelik eylemlerinden 9 yıl 2 ay hapis cezası verdi.

Samsun'un İlkadım ilçesinde yaklaşık 6 yıl önce 4'ü kız 6 çocuğa cinsel istismarda bulundukları ve alıkoydukları iddiasıyla tutuklanan 7 sanık, bir süre sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Sanıklar hakkında "cinsel istismar ve alıkoyma" iddiasıyla dava açılmıştı.