ORDU (AA) - Ordu'da Gençlik Merkezi Fotoğrafçılık Kulübünce "Çocuk Boksörler" adlı fotoğraf sergisi açıldı.

Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen sergide, Depo Photos Başkanı Abdurrahman Antakyalı'nın, çocuk boksörlerin yaşam hikayesinden objektifine yansıyan kareleri yer alıyor.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Antakyalı ve daire müdürleri, serginin açılışını yaparak fotoğrafları inceledi.

Vali Balkanlıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, fotoğraf sergisinin, içeriği itibarıyla büyük anlam taşıdığını söyledi.

Yaşamın içerisinden karelerin etkileyici olduğunu ifade eden Balkanlıoğlu, "Sokakta yaşayan, mendil satan, her türlü tehlike ve tehdide açık, aile korumasından uzak çocuklar var. Bu çocuklar sonuçta bizim çocuklarımız. Öyle veya böyle büyüyorlar. Ondan sonra eğitim ve rehabilitasyonları çok daha zor ve masraflı oluyor. Çoğu zaman eğitilemiyor. Birçok sorunlarla hem kendileri hem aileleri hem de toplum yüzleşmek zorunda kalıyor." dedi.

Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürü Genç'in, çocukları boksa yönlendirmek üzere bu çalışmayı yürüttüğünü aktaran Balkanlıoğlu, şunları söyledi:

"Çok güzel bir proje uygulanmış, tebrik ediyorum. Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, o dönemde profesyonel boksör. Onun bir fikri. Ankara'da sokakta yaşayan, sağlıksız koşullarda gecekondu mahallelerinde barınan ailelerin çocuklarını alarak boksu sevdirmişler. Çocuk yaştan itibaren ve onların gelişim evrelerini fotoğraflamışlar. O çocuklar her türlü sorundan arındıkları gibi bugün topluma, ailelerine faydalı birer birey olmuş. Türkiye şampiyonu olmuşlar, dünya şampiyonlukları, dereceleri var. Her biri ünlü takımlarda oynayacak, Türkiye'yi temsil edecek kadar belli bir yere gelmiş. Demek ki spor, gençleri sosyalleştiriyor, paylaşımı öğretiyor, kötü alışkanlıklardan uzak tutuyor."

Balkanlıoğlu, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Depo Photos Başkanı Antakyalı da fotoğraf çalışmasında, konunun başlangıcından gelişim evresine kadar olan kısmının yer aldığını anlattı.

Gazetecilik ve belgesel tekniği açısından "çocuk boksörler" konusunun önemli olduğunu belirten Antakyalı, şu değerlendirmede bulundu:

"Şu an Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürü olan Mustafa Genç, o zamanlarda çocukları boksa başlatan bir hocamızdı. Bu konuda onun bir projesi olduğunu öğrendim. Sokakta çalışan çocukların boksa potansiyeli olabileceği kendisine bahsedilmiş ve ailelerle bağlantıya geçilerek çocukları bu spora kazandırmıştı. Bu süreç iki şekilde. Biri sporda başarı. Biri de çocukları topluma yararlı bireyler haline getirmek. Projenin tüm aşamalarında bunu bir şekilde fotoğraf çekerken sergilemeye çalıştık. Çocuklar da başarılı oldu."

Abdurrahman Antakyalı, ilk serginin İstanbul'da gerçekleştirildiğini, ikincisinin de Ordu'da üç gün boyunca sergileneceğini dile getirdi.