KARABÜK (AA) - Yenice Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından Türkiye Ulusal Ajansına sunulan "Çocuk Gelişimi ve Eğitiminde Dramatizasyon Stajı" projesi kabul edildi.

Yenice İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Özden, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede mesleki eğitim gören öğrencilerin Avrupa'da staj yapabileceğini söyledi.

Projenin ülke genelinde çok sayıda proje arasına girdiğini ve Karabük'te tek olduğunu anlatan Özden, "İnsanların zihinleri daha çok bulundukları coğrafyayla sınırlanıyor. Ölçeği biraz büyütürsek uluslararası projeyle Yenice'den çıkan gençlerimiz yeni kültürleri tanımış olacaklardır. Bu da güzel bir şey. Bizim ana hedefimiz insan yaşamını kolaylaştırmak. Bunu yaparken de bilinçli yapmak. Yenice, Türkiye'de okul öncesi eğitimde okullaşma bakımından üst sıralarda yer alıyor. Çocuk gelişimi alanında da Türkiye'de iyi olan ilçeler arasındayız." diye konuştu.

Bunun Yenice'deki velilerin bilinçli olduğunu gösterdiğini dile getiren Özden, şunları kaydetti:

"Projemiz, Almanya'ya 4 öğretmenimiz eşliğinde 30 öğrencimizin 15'er staj eğitimini kapsamaktadır. Proje çalışmalarında öğretmen ve öğrencilerimiz, eğitsel ve mesleki yönlendirmede belirli bir sistemi olan Almanya'nın drama eğitimini inceleyip, bunun sonucunda yurt dışında deneyim elde etme fırsatı yakalayacaktır. Böylece eğitim sistemimize yenilikler getirme konusunda çalışmalar yapmayı planlamaktadır. Proje son derece yoğun staj programlarını içermektedir. Bunlarla beraber öğrenci ve öğretmenlerimizin farklı Avrupa ülkelerine kültürel gezi yapması planlanmaktadır. Proje kapsamında bizlere yoğun ilgisini esirgemeyen Kaymakamımız Oğuz Cem Murat'a teşekkür ederiz."