SİNOP (AA) - Hayırsever Uğur Demirtaş'ın başlattığı "Çocuklar Sağlıklı ve Mutlu Gülsün" kampanyasında toplanan oyuncak, kırtasiye malzemeleri ve giysiler, Sinop Atatürk Devlet Hastanesinde çocuk hastalıkları ve çocuk cerrahisi servisinde oluşturulan stantta çocuklara dağıtıldı.

Sinop Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Alper Delier, hastanede gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliğin hayata geçmesinde Demirtaş'ın büyük katkıları olduğunu söyledi.

Dağıtılan malzemelerle çocukların yüzlerinin gülmesinin sağlandığını dile getiren Delier, "Başta sayın Demirtaş olmak üzere Sinop halkına kampanyaya verdikleri destekten ötürü teşekkür ediyorum. Gerçekten çocuklarımız için çok güzel bir etkinlik oldu. Beklentilerimizin çok üzerinde yardım yapıldı." dedi.

- "Destekler geldiği sürece çocukları güldürmeye devam edeceğiz"

Uğur Demirtaş da standın destekler geldiği sürece açık kalacağını anlattı.

Çocukların hayata gülümsemesinin her şeyden önemli olduğunu vurgulayan Demirtaş, şunları söyledi:

"Standımızda çocuklarımız için gerekli tüm malzemeler var. Oyuncakların yanı sıra hastanede yatan çocuklarımız için terlik, pijama takımı, çorap gibi malzemeler dağıtıyoruz. Boyama kalemi, defter ve masal kitapları da var. Çocukların gülmeleri, bizim için her şeyden önce geliyor. Bundan dolayı standımızın geçici olmasını istemiyoruz. Vatandaşlarımızdan destek geldiği sürece çocuklarımızı güldürmeye devam edeceğiz."

Demirtaş, hayırseverlerin desteğiyle hastane içinde çocuk oyun alanı oluşturmak için çalışma başlattıklarını da ifade etti.