SAMSUN (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü'nce ilkokul öğrencilerine hayvan sevgisi anlatıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğüne bağlı Doğa Koruma ve Milli parklar Samsun Şube Müdürlüğü, Gazi Paşa İlkokulunda çocuklara, doğa ve hayvan sevgisi konusunda seminer verdi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, özellikle yaklaşan kış döneminde sokak hayvanları ve kuşların beslenmesi için çocuklarında neler yapabileceklerini anlattıklarını söyledi.

İlkokul öğrencilerin kendi ev veya bahçelerinde sokak hayvanlarını besleyebilmesi için mama kapları dağıttıklarını belirten Kılınçer, şunları kaydetti.

"Çocukların duygusal ve sosyal gelişiminde önemli rol oynayan hayvan sevgisinin küçük yaşta aşılanması gerekiyor. Uzmanlar, çocuğun çıkar gözetmeden bir hayvanla sevgi bağı oluşturması ve sorumluluk almasının, onu hayata hazırlamada anne ve babalara da önemli kolaylıklar sağladığını belirtiyor. Hayvanlarla kurulan bağın çocuğun arkadaşlık duygusunun gelişmesine de katkısı bulunuyor. Bu ilişki sayesinde çocuk daha hoşgörülü, daha paylaşımcı ve daha anlayışlı bir birey haline geliyor. Çocuklar arasında şiddetin ve ayrımcılığın önlenmesine de büyük etkileri bulunuyor."