SAMSUN (AA) - Samsun'un Terme ilçesinde yaşayan 4 çocuk annesi Tuğba Genç, halk eğitim kursunda yapımını öğrendiği bez bebekleri sosyal medya aracılığıyla satarak aile geçimine katkı sağlıyor.

Terme Halk Eğitim Merkezinde açılan kursa katılarak çocuklarının gelişimine katkı sağlaması için bez bebek yapımını öğrenen 36 aşındaki Tuğba Genç, tasarladığı ürünleri sosyal medyadan paylaştı.

Zamanla yaptığı bez bebekler ilgi gören Genç, Türkiye'nin farklı illerinden sipariş almaya başladı. Genç, yaptığı bez bebekleri satarak ailesinin geçimine katkı sağlama fırsatı buldu.

Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklarına aldığı hazır oyuncakların çok çabuk kırıldığını, bu nedenle kursa giderek çocukları için bez bebek yapmayı öğrendiğini söyledi.

Halk eğitim merkezindeki kursa 3 ay giderek bez bebek yapımını öğrendiğini belirten Genç, kursun ardından da kendini geliştirerek farklı model ve tarzlarda bebek tasarlamayı sürdürdüğünü dile getirdi.

Bir arkadaşının söylemesi üzerine yaptığı bebekleri sosyal medyada paylaştığını aktaran Genç, "Dört çocuğum var, en küçükleri ikiz. Onlara sürekli oyuncak alıyorum ama atıp kırıyorlar. Ben de bu nedenle bez bebek yapımını öğrendim.'' dedi.

Genç, çocuklar için çizgi film kahramanlarının bez bebeklerini yaptığına işaret ederek, şunları söyledi:

"Yaptığım bebekleri sosyal medyadan paylaşınca arkadaşlarım da çocukları için sipariş vermeye başladı. Az da olsa para kazanınca internette blog oluşturarak bez bebekleri pazarlamaya başladım. Daha önce dikiş dikmeyi dahi bilmiyordum. Kurs sayesinde hem dikiş dikmeyi hem de bez bebek yapmayı öğrendim. Çocuklarıma yaptığım bez bebekler bugün benim için iş fırsatına dönüştü. Bez bebekleri 30 liradan başlayan fiyatlarla satıyorum. Bursa, İzmir, İstanbul, Konya gibi pek çok ilden sipariş alıyorum. Bazı müşterilerim belirledikleri ebatlarda Örümcek Adam, Temel Reis, Red Kit gibi çizgi film kahramanlarının bez bebeklerini istiyor. Bez bebeklerin içini elyaf, pamuk, sünger dolduruyorum. Evde çocuklarıma bakıyorum, bir taraftan da bez bebek yaparak ekonomik kazanç sağlıyorum."

Tuğba Genç, evinin bir odasını atölyeye çevirdiğini, işlerin biraz daha gelişmesi durumunda küçük bir bez bebek dikimevi açmayı düşündüğünü sözlerine ekledi.