ÇORUM (AA) - Çorum Belediyesince halk ekmek fabrikası kurulması için çalışma başlatıldığı bildirildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine Çorum'da halk ekmek fabrikası kurmaya karar verdiklerini ve bu konuda çalışmaların başladığını belirtti.

Çorum Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası'nı en son model ve kaliteli makinelerle donattıklarını anlatan Yabacıoğlu, ekmeklerin el değmeden, sağlıklı, hijyenik bir şekilde üretileceğini belirterek, "Ekmeklerimizi Çorum'un ve bölgenin en kaliteli unlarından katkısız olarak üreteceğiz. Halk Ekmek olarak hemşehrilerimiz için en kaliteli ekmeği üretmeyi hedefliyoruz. Ekmek satışında kullanacağımız poşetler de sağlık ve çevre kurallarına uygun, organik olarak imal ettirilmektedir. Ekmeklerimizde un, su, maya ve tuz haricinde başka bir madde kullanılmayacaktır." ifadelerini kullandı.

Üretime başlandıktan sonra şehrin geneline yerleştirecekleri ekmek büfelerinde satış yapacaklarını vurgulayan Yabacıoğlu, şunları kaydetti:

"Bu haftadan itibaren büfelerimiz yerlerine monte edilecek. İlk etapta 35 büfemiz hizmet vermeye başlayacak. Ekmeklerimizi, modern tasarımlarıyla dikkat çeken büfelerimizde hijyenik ortamda, sağlık koşullarına uygun bir şekilde vatandaşlarımıza ulaştıracağız. Büfe işleticilerine satış fiyatı üzerinden iskonto yapılmak suretiyle ücretleri ödenecek. Ekmek büfelerini işletmek isteyenler müracaatlarını, Kentli Servisi'ne yapabilecekler. Büfe işletmek isteyenler de herhangi bir şart aramıyoruz. Yaşlı, genç, bayan, erkek ayrımımız yok. Tüm hemşehrilerimiz müracaatlarını yapabilir. Büfelerde uyulması gereken bazı kurallarımız var. Hijyen, temizlik gibi. Büfe işletenler bunlara dikkat etmek zorunda olacak."