ÇORUM (AA) - Çorum Belediyesi'nce Kurban Bayramı'nın huzurlu geçmesi amacıyla çeşitli tedbirleri alındı.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşların huzurlu bir bayram yaşaması için gerekli tedbirleri aldıklarını, bayram tatili süresince belediyenin ilgili birimlerinde nöbetçi personel bulundurulacağını belirtti.

Yabacıoğlu, Kurban Bayramı'nda vatandaşların olası şikayetlerini Zabıta 153, Veteriner İşleri 221 63 67, İl Tarım ve Hayvancılık 213 83 26, Su Arıza 185, İtfaiye 110, Cenaze işlemleri 213 10 76 ve Temizlik-Kanal 212 19 46 numaralı telefonlara bildirmelerini istedi.

Vatandaşların kurban kesmeleri için kent merkezinde 9 farklı kurban kesim alanı belirlediklerini dile getiren Yabacıoğlu, şunları kaydetti:

“Alt yapısı Çorum Belediyesi tarafından hazırlanan 9 farklı bölgede bulunan kurban kesim yeri oluşturduk. Kesim alanlarına et askı sehpaları ve küçük çadırlar da kuracağız. Etlerin parçalanması için kütükler de dağıtacağız. Vatandaşların kurbanlarını rahatça kesebilmeleri için kesim merkezlerinde personel görevlendirilecek. Görevlendirilen personel, kesim noktalarının temizliği, etrafa saçılabilecek kurban atıkların kaldırılması ve oluşacak diğer sorunlarla ilgili müdahalelerde bulunacak. Ayrıca kaçan kurbanların yakalanması için Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri bayram boyunca vatandaşlara hizmet verecek. Ayrıca kesilecek kurbanların atıklarının çevreye atılmaması için bayram namazı çıkışında ücretsiz poşet dağıtacağız."

Yabacıoğlu ayrıca, Kurban Bayramı'nın 1. günü halk otobüslerinin ücretsiz olacağını, arefe günü de kent merkezindeki farklı noktalardan mezarlıklara ücretsiz servis hizmeti vereceklerini belirtti.