ÇORUM (AA) - Çorum Gazeteciler Cemiyeti yöneticileri, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni (TBMM) ziyaret etti.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen'in öncülüğündeki ziyarete, Onursal Başkan Mehmet Yolyapar, Cemiyet Başkan Yardımcısı Bülent Özkaleli ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Külcü ile muhabir Recep Mebet katıldı.

TBMM Genel Sekreterlik Salonu'nda gerçekleşen ziyarete, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, CHP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse ile AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ev sahipliği yaptı.

Cemiyet Başkanı Erzen, burada yaptığı konuşmada, TBMM'ye yapılan saldırının kendilerini derinden yaraladığını belirtti.

Erzen, "FETÖ militanlarınca gerçekleştirilen hain kalkışma millet-devlet bütünleşmesiyle defedilmiştir. Çorum basını da yaşanan süreçte önemli bir sınav vererek demokrasi müdafaasını destekledi. Siyasi parti farkı gözetmeksizin Mecliste oluşan birlikteliğin dosta güven, düşmana korku verdiğine inanıyorum. Çorum basını olarak, oluşan toplumsal mutabakat dahilinde havaalanı ve demiryolu başta olmak üzere memleketimizin taleplerini dile getirmeye, eleştirilerimizle milletin beklentilerini dile getirmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Mehmet Yolyapar ise, darbe girişimi karşısında oluşan toplumsal birlikteliğin önemli bir kazanım olduğunu vurguladı.

Yolyapar, "Milletimiz, mecliste oluşan birlik ve beraberliği de takdirle izliyor. Her şerde bir hayır vardır." dedi.

TBMM İdare Amiri Salim Uslu da, darbe girişimi sonrası vakit kaybetmeden harekete geçerek, yaraları sarmaya başladıklarını söyledi.

Hükümetin darbeye karşı kararlı bir duruş sergilediğini anlatan Uslu, hukuki ve idari açıdan atılan adımların yanında ekonomik ve sosyal açıdan da bir dizi tedbir alındığını hatırlattı.

OHAL'in devlete sızan çetelere karşı alındığını vurgulayan Uslu, "Bu karar millete karşı değil, ihanet çetesine karşı alındı." dedi.

Darbe girişiminin yaşandığı gece yaşadıklarını da anlatan Uslu, ayrıca TBMM'de alınacak tedbirlerden de bahsetti.

Heyet daha sonra Milletvekili Ahmet Sami Ceylan'ın rehberliğinde meclisi gezdi.

Darbe girişimi sırasında bombalanan bölümlerin gezilmesiyle başlayan TBMM turu, bahçede oluşan dev çukur ve çevresindeki hasarın yerinde görülmesiyle devam etti.

Karşılaştıkları üzücü manzara karşısında hayli şaşıran cemiyet yönetimi, darbenin TBMM'deki izlerine bizzat şahitlik etti.

Cemiyet üyeleri, son olarak TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ı da ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.